En nu? Inschrijven!

Gewoon bij de KVK

4U Retail

Inschrijven als ZZP-er


En nu, inschrijven...  Ik moet je eerlijk zeggen dat ik niet zeker weet of het nodig is als jij geld wilt beleggen bij een internet broker. Ik vertelde je dat ik een account heb geopend op Plus500.com, nadat ik een aantal maanden een beetje op het platform heb gespeeld met een proef account (gratis). Maar, ik heb inmiddels bedacht dat ik naast mijn werk wat klusjes zou willen doen als ZZP-er. Op die manier kan ik wat extra inkomsten genereren, en die meteen weer beleggen. Zo profiteer ik naar mijn idee meer van mijn extra inkomsten. 

Mijn plan is dus nu... Inschrijven bij de Kamer van Koophandel. Dat kan je online doen, waarna je een afspraak maakt bij een kantoor in de buurt. Daar wordt alles verder in orde gemaakt, je tikt een euro of 50 af en je bent ingeschreven. Je krijgt er meteen een BTW nummer bij, waarmee je een zakelijke bankrekening kan openen. Dat is dan weer nodig om je betalingen te doen en om je opbrengsten als ZZP-er te innen. Mijn afspraak staat voor 31 Januari 2020.

Let wel op de belasting... Je weet het waarschijnlijk wel, de enige zekerheden in dit leven zijn de dood en de belastingen. Beiden zijn onherroepelijk. Als je werkt als ZZP-er, zal je daar belasting over moeten betalen en BTW af moeten dragen. Meer informatie vind je natuurlijk op de websites van de Kamer van Koophandel en de Belastingdienst.

Vond je dit leuk? Vergeet niet te delen!