Het plan zoals het nu is

I love it when a plan comes together...

4U Retail

Wat is nu uiteindelijk het plan?


De basis: de 4% regel. De complete basis van mijn "masterplan" is de 4% regel. Ik las dit artikel waar deze regel erg makkelijk wordt uitgelegd. De bedoeling is dus om genoeg vermogen te hebben om van de rente te kunnen leven. Ik heb je verteld dat ik ongeveer 6000 euro per maand op wil strijken met dit idee. Dat betekent grofweg dat ik zo'n 1,8 miljoen aan vermogen zou moeten hebben om dit te bereiken. Dat betekent dus ook dat ik in deze challenge mijn doel dus voor de helft zal gaan halen. 

Hoe ga ik dit bereiken? Om dit doel te bereiken, zal ik elke maand een flink bedrag moeten wegleggen om dit te beleggen en te laten renderen. Nu werk ik op dit moment gewoon voor een baas. Dat betekent dat mijn salaris een soort zekerheid is waar ik met mijn gezin van leef. Ik zal dus meer moeten sparen van dit salaris en daardoor keuzes moeten maken. Daarnaast zal ik waarschijnlijk gaan proberen om extra inkomsten te genereren. 

100 euro ingelegd. Ik vertelde je al eerder dat ik inmiddels 100 euro heb ingelegd bij Plus500.com. In een volgend blog zal ik uitgebreid vertellen wat daar mee is gebeurd. En natuurlijk wat ik ermee heb gedaan en waarom. De resultaten volgen aan het einde van de maand. 

Extra inkomsten. De extra inkomsten wil ik gaan proberen te halen uit eCommerce websites, dus webshops. In het verleden had ik 2 simpele webshops draaien op basis van dropshipping. Dat betekent dat ik zonder grote investering spullen kan verkopen via internet, zonder zelf te moeten verzenden of een voorraad aan moet leggen. Ideaal dus. Ik heb dus besloten deze 2 vroegere projecten weer leven in te blazen. Ik probeer hierbij zoveel mogelijk automatisch te laten verlopen. Ik heb immers gewoon een "normale baan".

Affiliate Marketing. Aangezien ik graag wat extra inkomsten genereer zonder heel veel inspanningen, heb ik besloten om ook te werken met affiliate marketing. Ik heb me bijvoorbeeld aangemeld als affiliate bij Plus500. Logisch eigenlijk, ik ben van plan dit platform te gebruiken en vind dit een betrouwbare dienst. Daarom kan ik het ook met een gerust hart bij je aanbevelen. Stel nou dat jij ook mee gaat doen met de challenge en je opent ook een account, dan ontvang ik daarvoor een kleine vergoeding. Ook op die manier hoop ik wat extra geld te genereren om mijn doelen te behalen. Wellicht kom ik nog wel een paar van dit soort dingen tegen. 

Social Media. Een beetje brutaal nagedacht misschien, maar ik wil mijn challenge eigenlijk breed neerzetten op Social Media. Ik heb altijd de gedachte gehad dat als er volgers zijn, dat er ook potentieel geld te verdienen is. Dat wil ik dan ook gaan proberen. Ik denk dat ik daar wel een beetje hulp bij nodig zal hebben, dus deze week leg ik mijn focus op het vinden van iemand die mij daarbij kan en wil helpen. Ik weet natuurlijk best hoe je gebruik kan maken van Facebook Ads, Google Adwords en dat soort zaken. Echter besteed ik daar liever (nog) geen geld aan in deze fase van mijn challenge.

Hulp en adviezen van anderen. Ik ben me er van bewust dat er vast professionals zijn die dit lezen en bijna van hun stoel zullen vallen van het lachen. Dat geeft niks, ik snap dat wel. Ik ben een newbie die denkt te weten wat ik wil. Waarschijnlijk zal ik komende tijd de boel bij moeten stellen en zal ik tegen dingen aanlopen waar ik echt nog nooit aan heb gedacht. Daar zal ik me echter niet door laten weerhouden natuurlijk. Mijn doel is en blijft simpel, de weg ernaartoe een avontuur.

Verder bouwen aan mijn website en Social Media Kanalen. We zijn nu 27 dagen onderweg en er is best al een hoop gedaan. Mijn website (waar je nu bent) is live. Daar wordt komende dagen nog aan gewerkt om het helemaal af te krijgen. Heb jij nog tips en/of aanvullingen? Dan hoor ik dat natuurlijk graag van je. Ook wil ik naast mijn website gaan bouwen aan social media kanalen, zoals Facebook, Twitter, LinkedIn en wellicht Youtube. Andere platformen ben ik niet zo heel erg mee bekend nog. Dus ook op het gebied van social media heb ik een klein beetje advies/hulp nodig. Dus als je tips hebt, graag!

Doe jij mee met mijn avontuur? 

Vond je dit leuk? Vergeet niet te delen!