Mijn derde maand

De maand van de Corona Pandemie

4U Retail

Ik weet eigenlijk niet hoe ik moet beginnen....


Allereerst moet ik je bekennen dat ik in de maand Maart bijzonder weinig heb gedaan op het gebied van traden. Zoals inmiddels iedereen weet, werden we in de maand Maart allemaal in de grote Lockdown gezet. No hoeft dat voor traders niet erg te zijn, traden kan je eigenlijk overal, mits je de beschikking hebt over een internet verbinding.

Maar, door alle paniek en sombere nieuwsberichten, besloot ik eerder al om al mijn open posities af te sluiten en te gaan kijken wat er zou gaan gebeuren. In de vorige maand behaalde ik slechts 6 eurootjes winst, dat is niet zo heel veel. Door de doorlopende Corona Crisis is daar ook niks bijgekomen.

Wat ik wel heb gedaan in de tussentijd, is mijn demo account helemaal uitgewoond. Waarom? Ik durfde dan wel niet "live" te traden, maar ik ben wel aan het oefenen gegaan. Op het demo account haalde ik, schrik niet, een winst van bijna 500 euro, met een inleg van 200 euro. 

Dat vind ik eigenlijk best bijzonder. Dat geeft mij namelijk aan, dat je als trader ook in een enorme crisis toch gewoon geld kan verdienen. Extra voorzichtigheid is dan natuurlijk wel op zijn plaats, maar de mogelijkheid is er echt. En dat verbaasde mij eigenlijk wel.

Precies om die reden ben ik toch weer "live" gaan traden en de resultaten zijn best aardig. Aan de hand van het oefenen heb ik mijn persoonlijjke trade plan aangepast en weet ik mijn risico's naar mijn mening goed te beperken. Ik merk dat ik minder vaak posities open, maar dat als ik een positie inneem dat het vaak een goede trade is. Ik ben dus redelijk zeker van de dingen die ik doe op dit moment. 

Wat ook erg belangrijk is, is dat ik natuurlijk ben begonnen met handelen in VSA500, oftewel de S&P 500. Inmiddels ben ik daar van afgestapt en handel ik nu in 2 dingen:

  1. US Tech-100

  2. Gasoline

Reden daarvoor is dat deze posities goedkoper zijn om in te nemen, een euro of 7 ten opzichte van een euro of 30. Daarbij heb ik tijdens mijn avonturen in mijn testaccount ontdekt dat dit ook ideale posities zijn voor "swing traden".  Dat wil zeggen dat de koersen redelijk voorspelbaar op en neer gaan, waardoor je redelijk goed kan inzetten op stijging of daling binnen de range waarin de koers gaat. 

Dit bevalt mij prima, dit swing traden. Ik heb er tot nu toe hele goede resultaten mee behaald. Ondanks dat ik in Maart dus eigenlijk niet veel heb gedaan ben ik wel weer een hoop wijzer geworden en heb ik nog steeds vertrouwen in mijn challenge.

In de maand April ben ik dus ook weer "live" bezig en hoop ik weer wat geld te verdienen. Daarbij beginnen mijn affiliate marketing projectjes ook te lopen, ik verdiende in de maand Maart een bedrag van 150 euro aan commissies, die ik dus ook weer zal storten in mijn account bij plus500. Op die manier werk ik naar mijn doel toe en heb ik meer financiele armslag om mijn risico's af te dekken. 

Uiteraard volgt er eind April weer een update. 

Tot die tijd, houd de moed erin. Zorg voor jezelf en je naasten en wees voorzichtig. 

Een goede gezondheid toegewenst!


Swing Traden

Vond je dit leuk? Vergeet niet te delen!