Mijn tweede maand

Hoe ging het in Februari?

4U Retail, Administrator

Mijn tweede maand, en wat een maand was dat!


Mijn tweede maand is toch wel een roerige maand geweest. Daarom kon ik deze post dan ook pas vandaag publiceren. Er is in Februari een hoop gebeurd, en mijn challenge loopt nog steeds. Ik zal je vertellen hoe het me is vergaan, maar eerst waar het om gaat:  mijn saldo op mijn Plus500 rekening. De eerste maand sloot ik af met een verlies van 33,36 euro. Dat was niet al te best maar daar tegenover stond wel weer dat ik veel heb geleerd. Zo ook in de tweede maand.

Vooral een stukje risico management heeft mij door de maand heen geholpen. Omdat ik in de eerste maand niet heel goed presteerde leerde ik natuurlijk van mijn fouten. Een van mijn grootste fouten was dat ik geen stop-loss had ingesteld. Mede daardoor ben ik in de min geeindigd. En jeetje wat ben ik blij dat ik daar meer over heb geleerd en gelezen. Want had ik dat niet gedaan, dan was mijn challenge nu voorbij geweest. 

Door het Corona virus en alle ophef die daarbij hoort, hebben de beurzen flinke klappen gehad. Niet alleen de index waar ik mee handel, maar de gehele beurs heeft last van dit virus. Op zich ook niet raar natuurlijk, maar er zijn letterlijk duizenden mensen die enorme verliezen hebben geleden. Vanaf 20 Februari kelderde de beurs namelijk fors naar beneden. En omdat ik het redelijk aan heb zien komen, ben ik daar gelukkig van bespaard gebleven. Hieronder zie je de val vanaf 20 Februari. 

De beurs in Februari

Hieronder zie de val van de beurs in Februari

Odoo • Een foto met een geweldige onderschrift
De val in Februari.

Van 1 tot en met 20 Februari ging het heel aardig, totdat de berichten opkwamen van het Corona virus. Er waren slachtoffers, er waren uitbraken en vooral veel onzekerheid. Ik heb geprobeerd in te schatten wat het risico zou zijn als ik zou blijven handelen, maar kon het simpelweg niet inschatten. Op internet sprak de een over ene aankomende crash, de ander over het juiste moment om in te stappen. Ik snapte er niet veel meer van en wist eigenlijk niet wat te doen. Daarom sloot ik op 22 Februari al mijn posities en heb ik afgewacht. 

Dat is mijn absolute redding geweest. Omdat ik alles had afgesloten had ik geen posities meer openstaan en liep ik geen risico meer. Ik besloot af te wachten op wat ging komen. En ziedaar, de beurs zakte enorm en dit hield aan tot het einde van de maand. Tussen 20 en 29 Februari heb ik dus eigenlijk niets verhandeld. Ik heb gene posities ingenomen. 

Achteraf denk ik "had ik maar een positie verkocht, dan had ik veel kunnen verdienen". Maar ondanks dat, ben ik zeer tevreden over het resultaat van de maand. Ik heb uiteindelijk de maand afgesloten met een winst van 6.39 Euro. Als je bedenkt dat ik Januari afsloot met een verlies van bijna 34 Euro, is dat naar mijn mening heel netjes. Mede ook omdat ik in Februari 9 dagen niet heb gehandeld. Hieronder het saldo op 29 Februari.

Eindsaldo Februari

Zie hieronder het eindsaldo van Februari. Ik heb verder niets gestort. 

Odoo • Een foto met een geweldige onderschrift
Eindsaldo van Februari 2020

Ondanks dat het een bewogen maand is geweest ben ik best tevreden. Ik denk dat ik alsnog geluk heb gehad door voorzichtig te zijn. Dat is mijn grootste winst geweest, want eerlijk gezegd ben ik niet vies van een beetje risico. Ik vraag me dan ook af hoe het in Maart gaat verlopen. De eerste dagen zien er redelijk uit. Beurzen biginnen weer een beetje te stabiliseren en ik heb weer wat posities ingenomen. Uiteraard vertel ik je volgende maand weer meer daarover.

Het belangrijkste wat ik deze maand heb geleerd is dat voorzichtigheid loont.  Ik ben mij vooral deze maand nog meer bewust geworden van de risoco's die CFD's met zich meebrengen. Het kan letterlijk binnen enkele seconden gedaan zijn met je geld als je niet goed oplet. Wees voorzichtig, beperk je risico's met de middelen die daarvoor zijn. Stel altijd een stoploss in, gebruik een trailing stop waar je kan. Dat zijn de beste tips die ik je als beginner kan meegeven. Ik heb er vertrouwen in, nog steeds. 

Vond je dit leuk? Vergeet niet te delen!