Mijn Vierde Maand

Mijn plannen gaan toch een andere richting op...

4U Retail

Mijn vierde maand, tijd voor een stapje terug...

In de maand April zijn er best wat dingen gebeurd en ben ik een stapje terug gegaan om te evalueren wat mijn stand van zaken is en hoe ik doorga om mijn doelen te behalen.

Allereerst heb ik mij gerealiseerd dat ik nog steeds heel veel geluk heb gehad en dat mijn resultaten tot nu toe echt op geluk gestoeld zijn. Zoals je misschien eerder hebt gelezen, was mijn originele plan om na 3 jaar een miljoen op de bank te hebben. Reden daarvoor is dat ik dan op een normale manier zou kunnen leven van de rente, zonder er iets voor te hoeven doen. Ik wilde dit doen door te beleggen met CFD's en mijn inleg aan te vullen met verdiensten die ik genereer uit affiliate marketing.

Ik ben nu vier maanden bezig geweest en ben tot het besef gekomen dat ik mijn doelen NIET ga halen als ik op deze manier doorga. Nu zou ik natuurlijk kunnen zeggen dat COVID-19 roet in het eten heeft gegooid, maar dat zou een smoesje zijn. Want ondanks dat had ik deze maand mijn beste trade ooit.

Reden dat ik even ga herpakken is simpelweg omdat ik heb gemerkt dat ik nog steeds TE WEINIG KENNIS heb over beleggen.  Ik heb dus hulp nodig. 

Ik ben ook tot het besef gekomen dat het helemaal niet zo hoeft te zijn dat ik een miljoen op de bank heb staan. Passieve inkomsten zijn relatief makkelijk te bereiken met affiliate marketing. Het ding is, kan het ook in 3 jaar tijd?

Ik heb mijn plan dus rigoreus omgegooid, maar ben toch tegen wat dingetjes aangelopen. Ten eerste ben ik op zoek gegaan naar iemand die mij op een goede manier kan leren hoe ik betere trades kan inzetten. Ik ben dus op onderzoek uitgegaan en vond de website van Mark, genaamd Tradewinst.nl. Dit is echt een goede website vol met NL informatie over traden. Eigenlijk was ik meteen verkocht door de informatie op zijn site. Helder, to the point en niet zoveel BS als dat je op andere sites tegenkomt. En dat trok mij direct aan.

Maar:   helaas is de cursus nu even uitverkocht. Das jammer, maar ik begrijp ook dat Mark de kwaliteit hoog wil houden. De cursus komt namelijk met zijn persoonlijke email ondersteuning. En eerlijk is eerlijk, als er teveel mensen tegelijk bezig zijn, kan je dat nu eenmaal niet meer goed verwerken en gaat de kwaliteit omlaag.

Ik ben niet zo iemand die dan maar gaat zitten afwachten, dus ik heb de stoute schoenen aangetrokken en hem een mail gestuurd. Ik wacht nog op antwoord, maar sta eigenlijk helemaal klaar om met zijn hulp aan de slag te gaan. 

Op dit moment is mijn account saldo op Plus500 ongeveer 1600 euro. Dat heb ik voor elkaar gekregen door in eerste instantie 100 euro eigen geld in te leggen. Je moet toch ergens beginnen denk ik dan. Daar heb ik natuurlijk mee gehandeld wat in eerste instantie goed ging. Maar toen de markten flinke klappen kregen ben ik er toch even uitgestapt. Wel heb ik wat inkomsten kunnen genereren met affiliate marketing, en eerlijk gezegd heb ik ook nog snel een opdracht binnengehaald voor het maken van een kleine website. Het geld wat ik hiermee verdiende is dus naar mijn account gegaan. Ik heb in de maand April maar 1x gehandeld, en dat was met GASOLINE. Dit was niet alleen mijn enige trade, het was ook mijn beste ooit. 

Waarom dan even een stapje terug? Kijk, ondanks dat het tot nu toe goed is gegaan, heb ik geluk gehad. En ik zou het natuurlijk bijzonder jammer vinden als ik wat geld heb verdiend, dat dit meteen weggegooid zou worden door een foute inschatting met traden. Ik heb dus meer kennis nodig en moet mijn focus verschuiven van traden naar affiliate marketing.

Ik denk namelijk dat je met affiliate marketing ook echt passief inkomsten kan genereren. Daarnaast denk ik ook nog steeds dat beleggen een goede optie is voor de lange termijn. Aan de andere kant, waarom zou ik hier niet meer samenspel in proberen aan te brengen. 

Mijn doel is nog steeds om passief 6000 euro per maand binnen te halen. Zo passief mogelijk. Op dit moment is traden voor mij niet goed genoeg om een stabiel inkomen te genereren. En als dat al zo zou zijn, is het niet passief. Waarom? Ik ben er dan nog teveel mee bezig. Ik ben aan het wachten, zoeken, klikken, soms uren, om een "goed patroon" te ontdekken. Want ik zet alleen in volgens mijn eigen trading plan.

Het zou dus alsnog een dagtaak zijn om het zo te doen, en niet eens een echt leuke....

Vervolgens bedacht ik me dat het met affiliate marketing niet anders is....  Ik bedacht me dat affiliate marketing ook weer hard werken met zich meebrengt. Dus eigenlijk ook weer een "dagtaak". Maar: als je een paar maanden die taken toch weet uit te voeren, zal dat uiteindelijk WEL zorgen voor passieve inkomsten. Ik denk zelfs, dat ik met die inkomsten weer een aantal van die taken kan uitbesteden, waardoor ik op die manier een business opbouw die steeds meer geld genereert. 

Dat gaf voor mij uiteindelijk het idee om het op een andere manier te gaan aanpakken. 

Mijn nieuwe plan, of mijn aangepaste plan, hoe je het ook wil noemen: Ik ben mijn vrije tijd nu aan het besteden aan het opzetten van een tweetal affiliate websites. Op de ene ga ik een digitaal product promoten met een commissie van 27 euro per sale. Op de andere site ga ik werken met affiliate marketing via Bol.com.

De principes zijn hetzelfde, maar wat ik ga proberen uit te zoeken is of het wijzer is om voor hoge commissies te gaan, of juist voor kleinere bedragen in de massa. Want ook veel kleine bedragen tellen groot bij elkaar op natuurlijk. Daarnaast is het nooit wijs om al je eieren in 1 mandje te stoppen. Ik zie het niet snel gebeuren maar wat als Bol.com failliet gaat? Of het digitale product gaat uit de lucht? Maar goed.

Het geld wat ik hiermee verdien zal ik steken in het uitbesteden van taken, zoals teksten schrijven voor de sites, nieuwe aanbiedingen zoeken, promoten op het web en via Social Media enzovoort. Een gedeelte van die inkomsten zal ik storten naar mijn plus500 account. 

Ik ben niet van plan veel te traden op dit moment, maar wil eigenlijk even afwachten wat het antwoord van Mark gaat zijn voor zijn cursus op tradewinst.nl. De cursus kost 97 euro, wat ik natuurlijk van mijn saldo moet gaan afhalen. Maar ik vind dat dit kleine bedrag niet opweegt tegen de potentie die er tegenover staat. Wanneer hij mij kan helpen met betere trades, is dat bedrag snel terugverdiend. 

In de tussentijd zal ik alle noemenswaardigheden bijhouden hier op mijn blog. En net als altijd zal ik aan het einde van de maand weer uitgebreid mijn verslag doen.

Tot die tijd, take care

Vond je dit leuk? Vergeet niet te delen!