Social Media, Here I Come!

De kracht van Social op de proef gesteld...

4U Retail

Dat social media krachtig is wist ik allang natuurlijk, maar gisteren postte ik voor het eerst mijn blogs op Facebook en LinkedIn. Dat gaf een resultaat boven verwachting. Ik had natuurlijk wel een flink aantal contacten opgebouwd vanaf 2012, maar de laatste 4 jaar ben ik op Social Media helemaal niet zo actief geweest. Toch kreeg ik na het posten te zien dat mijn blogs tot nu toe best aardig werden gelezen. Dat geeft de burger moed natuurlijk.

Wat heb ik ontdekt? Dat ik mijn profielen toch wel weer flink moet bijwerken. Ik kreeg op basis van mijn posts namelijk reactie via LinkedIn dat mijn telefoon nummer niet meer klopte. Zelfde als bij Facebook. Komende dagen zal ik dus mijn profielen bijwerken met up-to-date gegevens. Want tijdens mijn challenge wil ik natuurlijk wel bereikbaar zijn.  Ik ontdekte ook dat mensen probeerden contact op te nemen, vooral oud collega's waarmee ik tussen 2012 en 2015 contact heb gehad. Superleuk dat dit gebeurde. 

Ik denk ook aan het aanmaken van nieuwe accounts. Dat wil zeggen, op Facebook en LinkedIn heb ik persoonlijke profielen. Ik twijfel of ik niet met pagina's moet gaan werken in plaats van mijn persoonlijke profiel. Wat zou jij doen? Verder denk ik eraan om ook andere platfoms te gebruiken, zoals Instagram of zo. 

Als laatste wil ik natuurlijk dat alles lekker gedeeld gaat worden. Het is altijd fijn als mensen je posts willen delen naar hun eigen netwerk. Ik ben dus bezig om te kijken naar mogelijkheden hoe ik mensen kan stimuleren om mijn berichten verder onder de aandacht te brengen. Ik ben me er van bewust dat dit voornamelijk draait om de inhoud. Die moet zo goed zijn dat mensen dit graag delen onder hun eigen volgers. Focus zal dus worden gelegd op de inhoud. 

Mijn doelen en verwachtingen. Mijn doel is om Social Media in te zetten om iedereen te laten weten waar ik mee bezig ben. Om te delen wat ik leer, de dingen die ik goed doe en de dingen die ik echt super fout doe. Voor mij is dit ook een leerproces en wat is er nu mooier dan dit te kunnen delen met anderen? Mijn inspiratie hiervoor haalde ik uit een programma op Discovery Channel met de naam Undercover Billionaire.  Daarbij hoop ik door het verkrijgen van volgers ook iets kan doen om daar inkomsten uit te halen, zodat ik deze weer kan inleggen om mijn doel te behalen. 

Heb jij tips, ideeën of andere feedback? Laat het mij hieronder weten. Natuurlijk zou ik het leuk vinden als je mijn berichten zoveel mogelijk deelt. Je weet nu waarom ik je dat vraag. Alvast bedankt!

Vond je dit leuk? Vergeet niet te delen!