Waarom ik voor CFD's koos...

Het verschil tussen CFD's en Indexen

4U Retail, Administrator

CFD's, waarom eigenlijk?


Waarom heb ik voor mijn avontuur gekozen voor CFD's? Dat is best lastig uit te leggen. Allereerst is het denk ik belangrijk om te weten wat een CFD eigenlijk is, en wat het verschil is met een "gewone index". Je kan hier lezen wat een CFD is. 

Daarnaast heb ik verteld dat ik voornamelijk zal werken met de S&P index. Je leest hier wat dit precies is. 

En dan nu, het antwoord. Ik ben natuurlijk niet zomaar aan deze challenge begonnen. Na veel lezen en nadenken, besloot ik dat beleggen wel eens het beste middel zou kunnen zijn om mijn doel te behalen. Dat denk ik nog steeds. Alleen wilde ik de termijn flink inkorten. In theorie is het goed haalbaar om in een jaar of 10 genoeg geld opzij te leggen om van de rente te kunnen leven. Maar, je zal daarvoor best wat geld per maand opzij moeten zetten. Daarbij vind ik 10 jaar veel te lang, ik ben ongeduldig. 

De hefboom functie. De reden dat ik besloot om met CFD's te werken is vanwege de hefboom functie. Deze zorgt er namelijk voor dat je met bijvoorbeeld 100 euro eigen geld kan beleggen, waardoor je in werkelijkheid met een veelvoud daarvan belegt. Bij Plus500 is de hefboom bij de VSA500 1:20. Dat houd dus in, dat als ik met 100 euro een positie koop, dat deze positie dan 2000 euro waard is. De winst die je daarmee kan behalen is dus enorm veel meer. En dan weet je dus ook meteen, waarom er aan CFD's zoveel risico kleeft. Want niet alleen je winst kan exponentieel oplopen, je verlies ook!!

Eigen inleg. Een andere reden om te kiezen voor Plus500 in mijn geval, is de inleg. Bij Plus500 kan je beginnen met een minimale storting van 100 euro. En dat is best netjes. Je kan dus met een klein vermogen beginnen met beleggen. Maar let op, je beperkt dan natuurlijk wel je risico, maar ook je mogelijkheden. Ik heb gemerkt dat het bijzonder moeilijk is om met kleine bedragen te beleggen en geld te verdienen. Het zal in het begin echt neerkomen op centenwerk als je met 100 euro begint. Belangrijk om te weten is dat dit best demotiverend kan werken. Je hebt echt een flinke bak geduld nodig om op een redelijk nivo te komen.

Gebruik van het systeem. Ik heb ook voor Plus500 gekozen vanwege de makkelijk te gebruiken interface. Zeker als je een beginnner bent, is de interface zeer duidelijk en overzichtelijk. Ondanks dat, raad ik altijd aan om eerst een proef account te openen en eens rond te kijken. Zo raak je bekend met het systeem en wat het kan. Maar goed, ook vanwege de simpele interface koos ik voor Plus500. 

Mijn ervaringen tot nu toe. Heel eerlijk gezegd vallen mijn resultaten toch tegen. Ik dacht eerlijk gezegd dat het makkelijker zou zijn om geld te verdienen met beleggen. Dit is dan ook meteen de reden dat ik een disclaimer op mijn website heb gezet.  En wees eerlijk, op Youtube zie je voldoende video's van mensen bij wie het allemaal best makkelijk lijkt. Ik bedoel dan niet de video's van die "kids" die met 100 euro naar 40.000 euro gaan in 23 dagen. Dat is super nep. Gefilmd door een puber vol met Red Bull, die ondanks zijn claims toch nog steeds duidelijk in de kelder van papa en mama woont... Nee, ik bedoel gewoon om het onder de knie te krijgen. Het principe is iedereen duidelijk natuurlijk, koop laag, verkoop hoog. Maar wanneer koop je, wanneer verkoop je? Waar let je op? Dat is nog niet zo makkelijk, maar ik begin het inmiddels na eem week of 6 steeds beter te begrijpen. 

Ik maakte tot nu toe nog geen winst. Sterker nog, ik sta op dit moment iets in verlies. Dat neemt niet weg dat ik er nog steeds van overtuigd ben dat ik mijn doel ga halen. Ik ben nu beter bekend met wat ik kan doen, en met wat ik vooral niet moet doen. Ik begin patronen en verbanden te zien die ik eerder niet zag. Ik begin meer vertrouwen te krijgen in de posities die ik neem en ben minder nerveus als ik de koersen op en neer zie gaan. Ik heb veel geleerd van de fouten die ik eerder maakte en heb deze gelukkig ook nog overleefd. Ik ben dus nog steeds in de running voor het miljoen. 

Ook aan het einde van deze maand zal ik natuurlijk weer uitgebreid vertellen over mijn resultaten. Heb je tussendoor vragen, tips, commentaar of iets anders? Laat het me gerust weten in de comments. En vergeet niet te delen ok?


Meer informatie

Vond je dit leuk? Vergeet niet te delen!