Your WakeUp Call...

Sommige dingen zijn veel moeilijker dan ze lijken

4U Retail

Mijn wakeup Call


Afgelopen weekend vertelde ik je over mijn eerste maand traden bij Plus500. En wat ben ik eigenlijk wakker geschud. Ondanks dat ik het best nog wel redelijk heb gedaan, als nieuwkomer zijnde, ben ik toch wel een beetje geschrokken. Ik vertelde je dat ik de eerste maand toch wat verlies voor de kiezen heb gekregen. Niet onoverkomelijk, maar wel verlies. 

Nu kom ik er achter dat het ook wel eens helemaal mis had kunnen gaan. Zoals je wellicht weet, is traden niet zonder risico. Sterker nog, het traden van CFD's zal bij de meesten resulteren in flinke verliezen. En ik was zo naief om te denken dat het wel mee zou vallen. Hoe dan ook, ik ben best een beetje wakker geschud door mijn verlies in de eerste maand. Niet alleen had dat als gevolg dat mijn challenge wel eens in de eerste maand falikant de mist in zou kunnen gaan, ik werd me er ook van bewust dat ik eigenlijk heel erg veel geluk heb gehad.

Traden zonder kennis en ervaring is niet aan te bevelen. Daarom besloot ik afgelopen weekend meer te leren over traden in het algemeen. Want ondanks dat het principe van traden bij iedereen wel bekend is, zijn er toch veel zaken om rekening mee te houden. Daarom besloot ik een stapje terug te doen en een plan te maken. Waarom? Om mijn risico's te beperken en de kwaliteit van mijn trades te verbeteren.  Ondanks dat het best aardig gaat, loop ik nog steeds teveel risico op verlies en heb ik meer kennis en ervaring nodig om mijn doel te gaan behalen. 

Afgelopen weekend dus toch weer op Youtube gedoken om tussen alle "fluff" iets te vinden waar ik wat aan heb. En hoe kan het ook anders, het was even zoeken maar ik vond een paar goede video's waar ik een hoop van heb geleerd. Vooral de video over het maken van een Trading Plan heeft mij erg geholpen. Een Trading Plan maak je voor jezelf, om te bepalen wanneer je een trade wel of niet inzet, welke winsten en verliezen je instelt en welke risico's je bereid bent om te nemen. Een eye opener voor mij.

De andere video gaat over de absolute basis. Een video over candlesticks en volume en natuurlijk wat dit allemaal met elkaar te maken heeft. Veel zaken wist ik tot op zekere hoogte al, maar de informatie die ik uit deze twee video's heb gehaald zullen mij zeker helpen om mijn trades te verbeteren en mijn risico te beperken.

Al met al veel bijgeleerd in de eerste maand. Uiteraard volgt aan het einde van de 2e maand ook weer een verslag hoe het mij is vergaan. Ik ben er nog steeds van overtuigd dat ik een heel eind ga komen met deze challenge. Zeker met de nieuwe kennis die ik weer heb opgedaan. Wil je blijven volgen hoe het gaat? Kom dan regelmatig terug en doe me een groot plezier, deel deze blogs met je eigen netwerk. 

Vond je dit leuk? Vergeet niet te delen!