eCommerce


Een geweldige manier om naast je bestaande baan wat extra inkomen te verdienen is door middel van een webshop. Webshops zijn hot en er zijn diverse manieren om dit aan te pakken.

Een webshop platform. Er zijn tegenwoordig meerdere soorten platforms om je webwinkel op te zetten, te beheren en te runnen. Je kent waarschijnlijk al namen als Shopify, Wix en Jimdo. Allemaal oplossingen om snel en makkelijk te beginnen.

Een eigen webshop bouwen. Ik heb er zelf voor gekozen om mijn webshop zelf te bouwen.  Ik ben al langere tijd erg handig met het zelf bouwen van websites en webshops. Vroeger deed ik dat simpel en snel met WordPress in combinatie met WooCommerce en Mollie.

WordPress is dan de website zelf, eventueel ook te gebruiken als blog. WooCommerce is de webshop module voor WordPress en Mollie is de betaaldienst. Het mooie hiervan is dat het allemaal gratis is. Open Source noemt men dat ook wel. Wanneer je een beetje handig bent met computers en internet is dit een goede  oplossing. Er wordt dan ook veel gebruik van gemaakt.  

Ikzelf heb tegenwoordig gekozen voor de oplossingen van Odoo. Ik ben hier pas een jaar of twee geleden bekend mee geraakt en ben inmiddels super enthousiast erover. Het is met name krachtig omdat je zelf kan kiezen welke functies je wil gebruiken. Odoo zit volgepakt met Apps die je kan activeren. Het is wat meer werk om dit aan de gang te krijgen maar dan heb je ook wel wat. Evenals met WordPress kan je ook met Odoo gebruik maken van de Mollie betaaldiensten. Ook Odoo is Open Source, dus je kan het allemaal gratis gebruiken. 

Een kleine opsomming voor meer informatie:

Open Source - https://nl.wikipedia.org/wiki/Open_source

WordPress - https://nl.wordpress.org/

Woocommerce - https://nl.wordpress.org/plugins/woocommerce/

Mollie voor WordPress - https://nl.wordpress.org/plugins/mollie-payments-for-woocommerce/

Odoo - https://www.odoo.com/

Mollie voor Odoo - https://www.odoo.com/apps/modules/12.0/payment_mollie_official/

Heb jij vragen of heb je hulp nodig bij het kiezen en/of opzetten van jouw eigen webshop?
Neem dan contact met mij op, ik help je graag verder.